Betong- och tegeltak

Betong- och tegeltak

Ett tak med tegelpannor behöver oftast inte läggas om förrän efter cirka 50 år eller mer, om det inte har uppstått skador som gör att taket inte har ett fullgott skydd på mot vatten och fukt. Dock brukar takpappen behöva läggas om med en intervall på 20-30 år så att den håller tätt och inte släpper in fukt i fastigheten. Enklast kan man kontrollera om taket släpper igenom fukt genom att göra en okulär besiktning på vinden. Om du behöver byta ut takpapp och lägga nytt tätskikt kan du i vissa fall lägga tillbaka ditt gamla tegeltak, under förutsättning att de fortfarande är i bra skick. Övriga takbeklädnader som betongpannor har en livslängd på cirka 40 år och plåttak cirka 40-50 år.

 

Byta tak

Att byta tak i Borlänge gör man normalt bara en gång under sin livstid. Dock kan ett takbyte i Borlänge öka din fastighets värde, vilket kan vara bra om du planerar att sälja i framtiden. Dalarnas Takmontage är en takläggare i Borlänge som är experter på takomläggningar. Du är välkommen att kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa dig med ditt betongtak eller ditt tegeltak. Våra medarbetare är yrkesutbildade och har en lång erfarenhet inom branschen vilket borgar för att vi kan utföra din takomläggning med högsta kvalité och med ett perfekt resultat.

 

Du kan använda ett av våra kontaktformulär på denna webbsida för att boka ett kostnadsfritt hembesök där vi lämnar ett prisförslag direkt på plats för en omläggning av ditt betongtak eller tegeltak. 

Vi ser över ditt tak och lämnar prisförslag - helt gratis!

Börjar det bli dags att göra något åt taket? Vi har meriterade takläggare i Borlänge som kan hjälpa dig med smidiga och proffsiga takbyten i Borlänge till konkurrenskraftiga priser. Fyll i något av våra kontaktformulär på denna sida, så hör vi av oss inom kort för att boka in ett kostnadsfritt hembesök där vi ser över ditt tak och lämnar ett prisförslag.