Tips inför ditt takbyte i Borlänge

När du behöver utföra ett takbyte i Borlänge kan du hitta en del tips kring takläggning hos oss. Vi har skickliga takläggare i Borlänge som vet hur arbetet ska utföras med perfekt resultat. Dessutom lämnar vi också generösa garantier på vårt arbete.

När man äger en fastighet är det en del saker som man behöver underhålla med åren som exempelvis fasaden, fönster, dränering, men även taket. Normalt så ser man varje dag hur fasaden slits men då det kommer till taket så är det inget man ser spontant utan det krävs en stege för att kunna inspektera takets skick. Det gör att många inte tänker på att kontrollera eller underhålla taket förrän det regnar in. Ett tak som inte håller tätt eller som är skadat släpper igenom fukt in i fastigheten som där kan orsaka skador som blir dyrbara att reparera. Därför bör man minst två gånger per år inspektera sitt tak för att dels upptäcka skador men också för att rätta till takpannor som har flyttat sig. Om ditt tak inte håller tätt bör du omgående byta tak för att minimera skadorna. Du kan kontakta oss på Dalarnas Takmontage som har takläggare i Borlänge som kan hjälpa dig med ditt takbyte i Borlänge.

 

Tips vid takbyte i Borlänge

Att byta tak i Borlänge kanske inte är något som känns roligt att lägga sina pengar på om taket inte läcker. Om taket är skadat eller mycket gammalt kan man dock räkna med att det bara är en tidsfråga innan taket släpper igenom fukt, och då kan det istället bli mycket kostsamt om man väntar med att byta tak då skadan redan är skedd. Vi rekommenderar att du inspekterar ditt tak åtminstone två gånger per år, inför vintern och efter vintern. Då kan du i god tid upptäcka skador på taket så att du kan få möjlighet att åtgärda detta innan fukt kommer in i fastigheten. Om du har ett äldre tak kan du också göra en inspektion på vinden för att se om det kommit in fukt.

 

Planera din takomläggning

Att lägga om ett tak är egentligen ingen komplicerad process, om du väljer att anlita skickliga takläggare i Borlänge som utför arbetet. Dock kan det ändå krävas en del planering så att takbytet sker smidigt och enligt dina önskemål. Bland annat behöver du bestämma om du ska lägga samma taktyp eller byta till ett annat, vilket kan bli aktuellt om du har en äldre fastighet som inte längre klarar av tyngden av takpannor. Du behöver också planera en budget för din takomläggning så att du vet hur mycket du har råd att investera i ditt tak. Själva utförandet kanske också behöver planeras in tidsmässigt, framför allt om situationen har blivit akut.

 

Du kan boka ett kostnadsfritt hembesök där våra takläggare i Borlänge kan inspektera ditt tak, granska förutsättningarna och lyssna på dina önskemål. Då kan du även ställa frågor och få råd kring ditt takbyte i Borlänge, utan något som helst köpkrav. Om du sedan vill gå vidare med takomläggningen kan vi erbjuda dig en skräddarsydd lösning för ditt takbyte och lämna ett prisförslag.

 

Välja taktyp för ditt tak

När vi utför takbyten i Borlänge så är det många som väljer att lägga samma typ av tak som de hade innan. Dock kan det finnas skäl till att du behöver byta taktyp, exempelvis om din takkonstruktion inte längre klarar av tyngden av ett nytt tegeltak. I detta fall kan du istället välja att lägga plåt på taket som har ett likartat utseende som de tidigare tegelpannorna. Tänk på att det kan krävas bygglov om du ändrar takets utseende eller taktyp. I samband med att du lägger ett nytt tak kanske du även vill passa på att installera en solcellsanläggning. Det ger dig möjlighet att kunna producera egen elektricitet för din fastighet. Om du väljer att installera solceller i samband med din takläggning kan du också få ett lite lägre pris för din solcellsinstallation. Du kan kontakta oss på Dalarnas Takmontage för mer information om solceller eller om våra taktjänster.

 

ROT-avdrag

Som privatperson har du möjlighet att kunna göra ett ROT-avdrag på våra arbetskostnader då vi hjälper dig med ditt takbyte i Borlänge. Skatteavdraget ger dig 30 procent av kostnaderna för vårt arbete tillbaka. Vi kan erbjuda dig möjligheten att få avdraget redan på fakturan så att du slipper all administration med Skatteverket. Kontakta oss så berättar vi mer!

Vi ser över ditt tak och lämnar prisförslag - helt gratis!

Börjar det bli dags att göra något åt taket? Vi har meriterade takläggare i Borlänge som kan hjälpa dig med smidiga och proffsiga takbyten i Borlänge till konkurrenskraftiga priser. Fyll i något av våra kontaktformulär på denna sida, så hör vi av oss inom kort för att boka in ett kostnadsfritt hembesök där vi ser över ditt tak och lämnar ett prisförslag.