5 tips från våra takläggare i Borlänge inför ditt takbyte

När du planerar att byta tak på din fastighet finns det ett antal saker som är bra att ha koll på för att projektet ska bli lyckat. Här får du våra allra bästa tips på vad du bör tänka på inför ditt takbyte!

Funderar du på att göra ett takbyte? Grattis till ett smart val – ett nytt och välfungerande tak gör inte bara din fastighet mer estetiskt tilltalande, det höjder även värdet på huset och leder många gånger till stora energibesparingar. Här ger våra erfarna takläggare i Borlänge sina bästa tips inför ditt takbyte!
 

 1. Vänta inte för länge
  Många skjuter på att byta tak in i det sista och väntar tills taket är i riktigt dåligt skick. Risken med detta är att projektet blir onödigt dyrt eftersom arbetet blir mer omfattande om taket är i riktigt dåligt skick. Är det svårt att avgöra om det är dags eller ej? Då är vårt tips är att låta en fackman hjälpa dig att avgöra om det är dags att byta tak eller om du bör vänta.
 2. Välj rätt tak
  Olika typer av tak passar olika typer av byggnader. Vill du till exempel ha ett betongtak, ett tegeltak, ett papptak eller ett plåttak? När du gör ditt val behöver du bland annat ta hänsyn till materialets vikt och vilken lutning det har, men det är också viktigt att takets utseende ser bra ut på huset.
 3. Passa på att skaffa solceller
  Genom att skaffa solceller gör du en insats för miljön samtidigt som du kan minska dina energikostnader rejält. Ett ypperligt tillfälle att skaffa solceller är när du gör ett takbyte. Detta beror på att samma ställningar och viss annan utrustning kan användas till både takbytet och monteringen av solceller. Tänk dock på att välja en takläggare i Borlänge som erbjuder denna tjänst.
 4. Nyttja ROT-avdraget
  Tack vare ROT-avdraget behöver det inte bli kostsamt att anlita professionella takläggare i Borlänge. När du anlitar en takläggare i egenskap av privatperson får du nämligen dra av hela 30 % av arbetskostnaderna. Vanligen görs ROT-avdraget direkt på din faktura.
 5. Välj rätt takläggare
  Det är viktigt att du anlitar en professionell takläggare i Borlänge för att få ett snyggt och hållbart slutresultat. Välj därför en aktör du känner dig trygg med och dubbelkolla alltid att den personal som ska utföra arbetet har rätt utbildning. Du bör även fråga vad företaget erbjuder för garantier på material och arbete.

 

Har du frågor om hur det går till när du anlitar våra takläggare, hur långt tid det tar att byta tak eller undrar du kanske någonting helt annat? Tveka då inte att kontakta oss – våra kunniga takläggare i Borlänge besvarar gladeligen alla frågor du kan tänkas ha!

Vi ser över ditt tak och lämnar prisförslag - helt gratis!

Börjar det bli dags att göra något åt taket? Vi har meriterade takläggare i Borlänge som kan hjälpa dig med smidiga och proffsiga takbyten i Borlänge till konkurrenskraftiga priser. Fyll i något av våra kontaktformulär på denna sida, så hör vi av oss inom kort för att boka in ett kostnadsfritt hembesök där vi ser över ditt tak och lämnar ett prisförslag.