Varför välja bandtäckning som taktyp?

Om du vill byta tak i Borlänge och ge taket ett exklusivt och mer stilrent utseende är plåt med bandtäckning en takbeklädnad som att bra alternativ. Utöver att ett plåttak med bandtäckning har ett snyggt utseende håller det även ditt tak tätt i många år framöver.

Plåt har använts som takbeläggning sedan 1500-talet. Tidigare var det främst slott, kyrkor och herrgårdar som hade plåttak men under 1800-talet blev plåt även populärt för andra typer av fastigheter. De första plåttaken bestod av färdiga skivor som lades ut, oftast med enkelfalsning. Det var först under 1900-talets början som man började tillverka så kallad bandplåt, vilket innebar plåt på rulle, vilket också ledde till att man började dubbelfalsa plåten för än högre täthet. Bandtäckning är en mycket stilfull takbeklädnad som läggs i hela längder, vilket också innebär mindre skarvar. Därmed kan bandtäckning användas på tak som har en lutning ned till 6 grader. Om du vill veta mer om plåttak med bandtäckning eller om våra taktjänster kan du kontakta oss på Dalarnas Takmontage för mer information.

 

Att välja bandtäckning för sitt tak

Då du ska byta tak i Borlänge kan du lägga ett plåttak med bandtäckning vilket ger taket ett exklusivare utseende och får taket att se mer levande ut. Det krävs mycket skickliga takläggare i Borlänge för att på ett korrekt sätt lägga ett elegant och stilfullt plåttak med bandtäckning. När man lägger plåt med bandtäckning på mer avancerade tak, som har många vinklar, hinder eller genomföringar, så framgår det med all tydlighet vilket gediget hantverk som en plåtslagare utför. Ett skäl till att välja plåt med bandtäckning är att det ger taket ett mycket bra skydd och en lång livslängd. Dessutom står plåt med bandtäckning emot väder och vind på ett mycket bra sätt. Utöver det så är bandtäckning näst intill underhållsfritt.

 

Fördelar med bandtäckning

  • Ger taket ett avskalat och elegant utseende
  • Bandtäckning tätar taket än mer effektivt än andra plåttyper då det finns mindre antal skarvar där fukt och vatten kan tränga igenom
  • Bandtäckning kan genom sin höga täthet och få skarvar användas på tak som endast har en lutning på 6 grader men kan självklart också läggas på tak med kraftig lutning
  • Ett korrekt lagt tak med bandtäckning är i stort sett helt underhållsfritt och kan ha en livslängd på upp till 100 år
  • Bandplåt har en låg vikt och kan därmed användas som takbeklädnad på fastigheter som har en takkonstruktion som inte tål vikten av ett tak bestående av takpannor
  • Har en glansig yta som gör att snö enklare glider av taket

 

Nackdelar med bandtäckning

  • Det krävs en yrkesutbildad och skicklig plåtslagare för att lägga ett tak med bandtäckning
  • Vid mer avancerad takläggning kan kostnaden för tak med bandtäckning bli dyrare än andra tak-lösningar

 

Att lägga ett tak med bandtäckning

Att lägga plåttak med bandtäckningsteknik kräver yrkeskunskap. Istället för att lägga färdiga skivor så tillverkas plåten på verkstaden där den skärs upp i hela tak-längder men också bearbetas för att passa in vinklar och hörn. När vi på Dalarnas Takmontage lägger plåt med bandtäckning börjar våra takläggare i Borlänge med att riva bort det gamla tak-ytskiktet, eventuell läkt och slutligen den gamla takpappen. Därefter lägger vi omgående ny underlagspapp och tätskikt på taket så att taket blir helt tätt. Sedan tillverkar vi plåten och så monteras plåten på taket av våra duktiga plåtslagare. Vi ombesörjer att allt byggavfall transporteras bort för återvinning. Slutligen genomför vi en besiktning tillsammans med dig som beställare för att försäkra oss om att du är 100 % nöjd med ditt nya tak.

 

Garantiåtaganden

Vi lämnar alltid bra garantier på vårt arbete och på det material som vi använder. Om du bestämmer dig för att anlita oss för ditt takbyte i Borlänge, kan du förvänta dig att vi lämnar mycket goda garantier. Det gör att du kan känna dig helt trygg med vår takläggning även långt efter att vi är klara.

 

Du är välkommen att kontakta oss för mer information om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig då du ska byta tak i Borlänge. Du kan använda formuläret på vår hemsida för att boka ett kostnadsfritt hembesök så att våra takläggare i Borlänge kan inspektera ditt gamla tak, ta del av dina önskemål och lämna råd kring takläggningen. Därefter kan vi erbjuda dig ett prisförslag för din takomläggning. 

Vi ser över ditt tak och lämnar prisförslag - helt gratis!

Börjar det bli dags att göra något åt taket? Vi har meriterade takläggare i Borlänge som kan hjälpa dig med smidiga och proffsiga takbyten i Borlänge till konkurrenskraftiga priser. Fyll i något av våra kontaktformulär på denna sida, så hör vi av oss inom kort för att boka in ett kostnadsfritt hembesök där vi ser över ditt tak och lämnar ett prisförslag.